Přihlásit \/ 
x
nebo
x
x
Registrovat \/ 
x

nebo

Vhodné nadměrky pro správný výběr obuvi

Mnohokrát se na nás obracíte s otázkou jakou velikost boty nejlépe zvolit při dané délce nožičky. V tomto článku to tedy sesumarizujeme, protože u každého druhu obuvi je doporučený jiný nadměrek. Konečná volba je ale vždy na vás. Tento článek vás může jen trošku usměrnit.

Co je to nadměrek?

 Je to volný prostor, který se nachází mezi palcem a špicí boty. Tento prostor by neměl být příliš velký – nožička může v botě „plavat“, ale zase ani příliš malý – nožička rychle doroste a bota může tlačit, případně bude paleček nepřirozeně skrčený, což určitě nepodpoří zdravý vývoj nohy.

Měření nožičky

K tomu, abychom mohli při výběru vhodné velikosti řešit nadměrek, potřebujeme nejprve znát délku nožičky. Na naší stránce naleznete podrobný návod jak změřit nožku. Proto to tady nebudeme dopodrobna rozebírat a jen si uvedeme pár pravidel.

  • měříme vždy naboso nebo v tenkých ponožkách
  • noha musí být položena na zemi a je důležité, aby se při měření stálo
  • měříme vždy obě nohy, protože jejich velikosti se mohou lišit

Výběr vhodné velikosti

Nohu máme změřenou, nyní potřebujeme znát délku bot, o které máte zájem. Na naší stránce naleznete pod popisem jednotlivých bot i tabulku buď s vnitřní délkou bot nebo s délkou stélky. POZOR! Toto je třeba rozlišovat, protože vnitřní délka bot je větší než délka stélky.

Obecně se nadměrek doporučuje ve velikosti 0,8 – 1,2 cm. U nás na prodejně máme odsledováno, že je  to spíše škála od 0,5 – 1,5cm v závislosti na druhu obuvi. Proto si doporučené nadměrky prakticky rozdělíme podle druhu bot, které na našem e-shopu naleznete.

Ortopedické rehabilitační sandály

V případě této obuvi se nám osvědčil nadměrek 0,5 cm. Je tomu tak, kvůli tomu, že tyto boty mají speciálně tvarovanou stélku, která má podpořit správný vývoj klenby. Pokud noha nebude správně nasedat na tyto výklenky, může to udělat více škody než užitku. POZOR! Ortopedické rehabilitační sandály se velikostně mohou lišit až od 2 čísla oproti běžné obuvi.

Papučky

Ideální je nadměrek 1 cm. V případě papuček se, ale nemusíte trápit s dopočítáváním nadměrku, ten je již připočítán rámci velikostní tabulky. Delší nadměrek může být problematický, nakolik může dítě při chůzi zakopávat o špičku.

Celoroční obuv

U tohoto typu obuvi, 1 cm navíc nic nezkazíte.  Doporučujeme zvážit období, kdy se boty kupují. Při přechodu z podzimu do zimy je předpoklad, že dítěti začnete dávat silnější ponožky, proto nadměrek může být i o něco větší.

Zimní obuv

Vzhledem k&vrstvení v případě chladného počasí, doporučujeme nadměrek 1,5 cm.

Letní obuv

Aby nožička v sandálcích i dobře vypadala i se dobře nosili, doporučujeme nadměrek 1 cm.

Plátenky

Vzhledem k tomu, že tyto boty jsou tvořeny převážně z látky, která se jemně dokáže přizpůsobit rostoucí nožičce, doporučujeme nadměrek Max. 1 cm

Kumáky

Nadměrek, který je vhodný do tohoto typu bot je v rozmezí 1 – 1,5 cm, vzhledem k tloušťce ponožek. U zateplených holínek doporučujeme nadměrek maximálně 1 cm.

Závěr

Tento článek má mít pro Vás doporučující charakter a konečná volba je vždy na vás. Doufáme, že jsme vám však alespoň trošku pomohli při výběru správné velikosti. V případě, že máte jakékoli dotazy, neváhejte se na nás obrátit a pokusíme sevám pomoci.

Bačkurky.eu

Komentáře (1)

This komentář byl minimizován moderátorem na webu

Dobrý den chcem kúpiť pre syna papucky raky s voľnou špičkou a po o kreslení nohy na papier ma presnú dĺžku 18 cm a neviem ci zvolit 29 c alebo radsej 29.5. Dakujem za radu Blažeňáková

  Lucia Blažeňaková
K tomuto článku zatím nejsou publikovány žádné komentáře

Komentujte

  1. Přidáváte komentář jako host. Registrovat or přihlásit se do Vašeho účtu.
0 Použitých znaků
Přílohy (0 / 3)
Share Your Location

Ověření stránky

Cardpay Tatra banka Overenie legálnosti stránky
Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Bačkůrky.eu

Kontakt

Fakturační údaje

JARLU spol. s r.o.
IČO: 50764276
DIČ: 2120467349
IČ DPH: SK2120467349

Sv. Martina 1360/67
013 06 Terchová
Slovensko

Adresa prodejny:

A. F. Kollára 229
013 06 Terchová
Slovensko

Kontakty:

info@backurky.eu
+421 911 953 484

Pracovní doba:

Po - Pia: 8:30 - 17:00

Nabízené značky bot a doplňků

Nabízíme Vám boty různých výrobců, kteří se věnují výrobě ortopedické obuvi dlouhá léta, díky čemuž budou Vaše nožičky jako v bavlnce. Boty, které naleznete v našem obchodě jsou především značek, Protetika, Batz, RAK, Nazo, Peon a Scholl. Kromě toho nabízíme různé kojenecké potřeby.
Čeština